INTERVIU | Se mai fac bani din videochat?

Trăim într-o lume în care fiecare om caută cea mai rapidă și ușoară sursă de venit. Evoluția tehnologiei informației creează permanent noi domenii în care afacerile devin de succes într-un timp foarte scurt. Un astfel de exemplu este și piața studiourilor de videochat, care s-a dezvoltat în ritm accelerat în ultimii ani în România.

Am avut ocazia să discutăm cu Marius, managerul unui studio de videochat din București, unul dintre cele mai longevive pe acest segment. În cadrul interviului, acesta ne-a povestit despre evoluția business-ului, a pieței, dar și despre oportunitățile de câștig care le așteaptă pe colaboratoare.

MaximNews: Cum a început povestea acestui studio?

Bliss Studio

Marius: Bliss Studio a început în anul 2009, într-un moment în care piața era relativ slab dezvoltată în țara noastră. Erau câteva studiouri în București și în unele dintre orașele mai mari din țară. Lumea privea cu reticență acest domeniu, legalitatea afacerii. Nici fetele care alegeau să lucreze nu erau privite cu ochi buni.

MaximNews: Ce s-a schimbat după toți acești ani?

Marius: Domeniul s-a dezvoltat și s-a schimbat destul de mult. Acum sunt mult mai multe firme care oferă aceste servicii. Unele au început și s-au închis între timp. Cei serioși, care își plătesc la timp colaboratoarele și care investesc în calitate au acum cifre de afaceri de sute de mii de euro. Se fac bani destul de ușor, astfel că unii au fost tentați de câștigul rapid și nu au știut să gestioneze succesul. La Bliss Studio am investit profitul încă de la început. Am făcut upgrade constant, pentru a asigura conditii la cele mai înalte standarde în cele mai bune decoruri, calitate HD la transmisiuni și bineînțeles cea mai bună conexiune la internet.

MaximNews: Cum îți dai seama că un studio e profesionist?

Marius: Păi, locul în care își desfășoară activitatea este cel mai bun indicator. De exemplu, noi la Bliss Studio avem propriul sediu, într-un imobil amplasat în zona centrală, aproape de Bld. Tineretului. Am investit peste 50.000 de euro pentru amenajare. Dispunem de camere individuale pentru colaboratoarele noastre, fiecare cu design personalizat. Dotările tehnice sunt de ultimă generație.

Bliss Studio

MaximNews: Ce ne poți spune despre fetele cu care colaborați?

Marius: Ele sunt motivul pentru care am realizat toate aceste investiții. E datoria noastră să oferim cele mai bune condiții de lucru pentru a le face să simtă cât mai confortabil. Feedbackul pe care îl primim de la colaboratoare este unul excelent. Unele dintre fete lucrează cu noi de ani de zile și sunt foarte mulțumite.

MaximNews: Ce crezi că le-a determinat să vă aleagă pe voi în locul altui studio de videochat din București?

Marius: Noi suntem singurul studio care oferă un salariu minim fix de 400 de euro. Eu zic că ăsta e punctul nostru forte. Și nu este o campanie de marketing. Colaborăm cu un singur website de profil, cu care am semnat un contract de exclusivitate, iar acesta este sistemul oferit de ei. La acest venit minim se adaugă evident comisioanele, iar câștigurile ajung la sume mult mai mari.

MaximNews: Banii sunt obiectivul principal până la urmă. Cât se câștigă în această industrie?

Marius: Pe lângă salariul de 400 de euro pentru 20 de ture lucrate într-o lună, fetele primesc jumătate din încasările site-ului. La Bliss Studio, un model începător va câștiga în medie 1000 de euro pe lună. Unele dintre fete ajung să încaseze chiar și 3000 de euro lunar. Dacă nici asta nu e suficient de motivant, va pot spune ca avem si un program flexibil in functie de necesitatile fiecarei colaboratoare.

MaximNews: Oferta este foarte tentantă. Resursele umane par a fi cele mai importante?

Marius: Într-adevăr, în acest domeniu, așteptăm în mod constant noi colaboratoare. Iar experiența nici măcar nu este necesară. Se oferă training constant și consiliere de specialitate.

MaximNews: Care este profilul persoanelor care pot intra în echipa voastră?

Marius: În principiu, modelele noastre sunt fete cu vârsta între 18 și 30 de ani, cu aspect fizic plăcut, care au conștințe de limba engleză și de operare a unui calculator. La Bliss Studio avem chiar și un program de afiliere. Oricine cunoaște pe cineva care se potrivește acestor criterii poate face o recomandare, iar noi oferim un bonus substanțial.

MaximNews: Sună prea bine ca să fie adevărat.

Marius: Chiar este adevărat. Iar totul este 100% legal. Angajările se fac pe bază de contract. Firma noastră este la zi cu plata dărilor către statul român. E un domeniu în care controalele instituțiilor sunt la ordinea zilei. Suntem în piață de atâta timp tocmai pentru că am lucrat ca la carte.

MaximNews: Cum arată viitorul acestui domeniu?

Bliss Studio

Marius: Serviciile noastre și ale celorlalte studiouri vin să răspundă nevoilor consumatorilor. Atâta timp cât va exista cerere, noi vom fi pe piață. Iar în România este estimat că peste 100.000 de persoane lucrează în acest domeniu. Eu nu preconizez schimbări majore în industria videochat, cel puțin nu pe termen mediu.

Facebook Comments

2 comentarii la „INTERVIU | Se mai fac bani din videochat?

  • 6 iulie 2017 la 17:59
    Permalink

    Job-ul in videochat este ca oricare altul rolul modelelor este sa-si satisfaca clientii asa cum se intampla si in alte domenii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *