Președintele Republicii Moldova, dat în judecată de Traian Băsescu

Traian Băsescu îl dă în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pentru că i-a retras cetăţenia în mod ”arbitrar”, a declarat Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte, afirmând că cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

„Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Suprema de Justiție, asa cum prevede legea cetățeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar și (decizia-n.r.) este contrară principiilor și procedurilor prevăzute de legea cetățeniei și de Convenția Europeană cu privire la cetățenie”, a afirmat avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, pentru Mediafax.

„Este practic un dosar pionier, un leading în acest domeniu pentru că nu există în practică judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetățeniei. Au existat dosare în care se constată refuzul de a acorda cetățenia Republicii Moldova unor naționali străini, dar în aceste dosare pârât nu este președintele, dar este comisia de oferire a cetățeniei de pe lânga presedinție. În cazul dat, suntem într-o circumstanță de anulare a unui decret prezidențial deja emis de retragere a cetățeniei pentru care legea prevede în mod expres că acesta se atacă la Curtea Supremă de Justiție”, a mai menționat Andrei Bivol.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că, în Republica Moldova, nu a mai fost făcut un demers de acest fel.

Presedintele moldovean Igor Dodon a semnat î n primele zile ale lunii ianuarie decretul prin care fostului președinte al României Traian Băsescu îi este retrasă cetățenia Republicii Moldova, dobândită de acesta cu doar câteva luni mai devreme.

sursa foto: evr.ro

Facebook Comments

Un comentariu la „Președintele Republicii Moldova, dat în judecată de Traian Băsescu

  • 28 ianuarie 2017 la 14:57
    Permalink

    ar trebui ca cel putin 10 mil de romani sa cerem cetatenie moldoveneasca…..asta ca sa mai ajutam la vot!…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *